Să înțelegem sistemele de închidere ale antifurturilor pentru biciclete

Pentru a înțelege ce sunt și cum funcționează sistemele antifurt pentru biciclete avem nevoie de o multitudine de informații. Suntem aici pentru a te ajuta să înțelegi ce înseamnă diferitele ratinguri emise de Sold Secure și ce trebuie să știi despre diferitele tipuri de sisteme antifurt.

Ce reprezintă Sold Secure?

În primul rând, Sold Secure este o entitate independentă, non-profit, deținută de Asociația Master Locksmiths UK, specializată în testarea și certificarea tuturor sistemelor de închidere/antifurt. Sold Secure a fost înființată în anul 1992 de către poliția din Northumbria și Essex. Deci, Sold Secure are o istorie solidă în a vă asigura că sistemele antifurt pentru biciclete folosite sunt de calitate superioară. Vom detalia diferitele ratinguri mai târziu.

Cum funcționează?

Pentru a obține emblema de aprobare de la Sold Secure, producătorii trebuie să își prezinte sistemele antifurt iar acestea din urmă sunt încadrate într-o anumită clasă de siguranță în funcție de timpul necesar pentru deblocarea sistemului antifurt. Clasele, respectiv ratingurile sunt: Gold, Silver, Bronze.

De ce să folosim această clasificare?

Clasificarea Sold Secure sigur oferă un punct de referință consistent pentru a compara sistemele antifurt. Societatea de asigurare va avea încredere dacă utilizați un sistem Sold Secure la bicicletă. Poliția lucrează îndeaproape cu Sold Secure și experții care se ocupă zilnic de sistemele antifurt, astfel încât să poți fi siguri că sistemul tău antifurt se ridică la un standard înalt. 

Cum funcționează clasificarea?

Iată o prezentare în linii mari a fiecărei clase în parte:

Bronze

Sistemele antifurt încadrate în această clasă păzesc bicicleta de hoții de ocazie, asigurând un minim grad de protecție. Dacă însă dorești să lași bicicleta într-un loc cel puțin o oră, sfatul nostru este să alegi un sistem antifurt din clasa Silver.

Silver

Sistem antifurt adecvat zonelor cu risc scăzut, cum sunt satele și orășelele. Dacă însă dorești să lași bicicleta într-un loc mai mult de o oră, soluția perfectă este un sistem antifurt din clasa Gold. 

Gold

Clasa de siguranță Gold se adresează acelora care locuiesc într-un oraș mare, într-o metropolă sau într-un campus universitar. Dacă dorești să lași bicicleta într-un loc preț de mai multe ore, aceasta este soluția perfectă! 

Ce altceva ar trebui să mai iau în considerare?

Clasificarea este importantă, dar ar trebui să țineți cont și de tipul de sistem antifurt (de exemplu, antifurt tip U, cablu etc). Grosimea acestuia este și ea importantă. Să facem o scurtă trecere în revistă a celor mai populare tipuri de sisteme antifurt disponibile.

Lacăt tip U

Denumit și lacăt tip D, acest sistem antifurt acționează ca un lacăt propriu-zis, uriaș, prin fixarea bicicletei de un obiect solid. Un antifurt tip U oferă un echilibru corect între preț, utilitate și siguranță. Aceste sisteme antifurt sunt, în general, mai ieftine, mai ușoare și puțin mai ușor de folosit decât sistemele antifurt tip lanț, gradul de protecție asigurat fiind unul înalt.

Sistem antifurt cu lanț

De obicei, constă într-un lanț metalic lung acoperit cu învelitoare pentru a proteja stratul de vopsea și dotat cu un lacăt solid. Deși fixarea acestuia de un obiect se face mai ușor decât în cazul antifurtului tip U, acest sistem antifurt este greu, fiind de regulă utilizat ca a doua opțiune, respectiv atunci când parchezi bicicleta pentru perioade mai lungi de timp.

Sistem antifurt cu cablu

Sistemul antifurt cablu este ușor, relativ ieftin și ușor de purtat la noi. Disponibil cu cheie sau cu combinație, cel mai bine este ca acest sistem antifurt să se folosească împreună cu unul dintre sistemele antifurt de mai sus deoarece acestea, utilizate singure, nu descurajează în totalitate hoții.

Produsele marca Yale

Din 1843, Yale se află în fruntea producătorilor de sisteme de siguranță. Ne bucurăm de încredere la nivel global, punând la dispoziția clienților noștri sisteme de închidere de orice fel, model și având diverse funcționalități în peste 125 de țări în întreaga lume. Una dintre cele mai vechi mărci internaționale, Yale se numără printre cele mai cunoscute și mai respectate nume din industria sistemelor de închidere, cu milioane de încuietori utilizate în întreaga lume. Concepute pentru a proteja lucrurile care contează cel mai mult pentru dvs., puteți avea încredere în produsele marca Yale: acestea vă oferă siguranță și liniște.

Iți punem la dispoziție o gamă largă de sisteme antifurt pentru biciclete. Click aici pentru a vedea gama completa.

Părerea ta:

Iți mulțumim că ai vizitat site-ul nostru. Ce părere ai? Împărtășește-ne propriile păreri, postează un comentariu pe pagina noastră de Facebook sau etichetați-ne pe Instagram 

Citeste mai mult: