Cum să-ți asiguri bicicleta

Când vine vorba de siguranța bicicletei, un antifurt de calitate nu este întotdeauna suficient, tehnica de asigurare a bicicletei cu acesta fiind de asemenea importantă. În acest ghid îți vom recomanda câteva tehnici de top pentru asigurarea bicicletei.

Cumpără un antifurt de calitate

Pare evident, dar asigură-te că alegi un antifurt de calitate. Există mai multe tipuri de antifurturi pentru bicicletă, inclusiv cu cablu, tip-U și cu lanț (vezi ghidul nostru ‘Cum să alegi antifurtul potrivit pentru bicicletă’). Pe lângă asta, verifică ce rating Sold Secure a primit antifurtul: Bronze, Silver sau Gold (avem pregătit și ghidul privind ratingurile de securitate-‘Intelege sistemul de închidere al antifurturilor pentru bicicleta’). Rețineți că nu toate antifurturile sunt proiectate la fel, așa că verifică specificațiile în detaliu înainte de a face o alegere.

Combină cadrul, o roată și un obiect solid

Pentru cea mai bună protecție, nu asigura doar o roată- întotdeauna combinați, cadrul,roata și un obiect solid. De exemplu, antifurtul Yale tip-U este disponibil și cu un cablu pentru a spori flexibilitatea în asigurarea bicicletei, oferind un plus de protecție împotriva hoților.

Locația

Fie că folosești bicicleta pentru a merge la serviciu, fie pentru deplasare în oraș sau a merge la școală, indiferent de unde mergi, asigură-te că alegi un loc sigur pentru a-ți asigura bicicletă. Alege un loc aglomerat și ideal cu camere de supraveghere în jur. Dacă vezi mai multe biciclete asigurate într-un doc special, acela ar putea fi un loc bun pentru a asigura și bicicleta ta. Evită să-ți lași bicicleta pe o alee sau drum lăturalnic.

Securitate suplimentară

Ți-ai lăsat bicicleta în garaj, deci nu e nevoie să o mai asiguri? Greșit! Chiar dacă ți-ai lăsat bicicleta într-un loc ‘sigur’ ca garajul de acasă (sau serviciu), ar trebui întotdeauna să o asiguri cu antifurtul. Asta înseamnă că, în eventualitatea unui eveniment nefericit în care cineva intră prin efracție în garajul tău, nu va putea să-ți fure bicicleta.

Lasă un semn

De fiecare dată când cumperi o bicicletă nouă, marchează pe aceasta seria de producție. Păstrează factura și fotografiază-ți bicicleta. Nu uita să faci o fotografie și cu seria de producție. Salvează-le în calculator sau pe e-mail de unde le poți deschide oricând și oriunde! Sunt de asemenea o mulțime de site-uri unde îți poți înregistra bicicleta. Merită să acorzi câteva minute pentru protecție suplimentară! De asemenea, gravează-ți numele pe cadrul bicicletei și codul poștal (ai putea să acoperi acest semn de câteva ori cu bandă transparentă pentru a face dificilă eliminarea acestuia). 

Demontează bicicleta și "urâțește-o’’

Poate sună ciudat. Prin ‘demontează’ îți recomandăm să scoți una din roți sau șaua pentrua descuraja hoții. Poți chiar să mergi mai departe și să-ți ‘urâțești’ bicicleta adăugând, de exemplu, bandă izolatoare în jurul cadrului. În acest fel, hoții nu știu exact ce tip de bicicletă e și vor fi reticenți să încerce să dezlipească banda. Scopul acestei tehnici este descurajarea hoților din a-ți fura bicicleta.

Nu uita să încui antifurtul!

Sună evident, dar asigură-te că legi cadrul bicicletei de bară sau doc. Dacă îți legi doar roata, ghici ce? hoții vor fura cadrul și lăsa roata. Scopul acestei recomandări este de a lega bicicleta asigurând-o cât mai bine. De asemenea, asigură-te că îți legi bicicleta de ceva solid și ancorat în pământ precum balustrade sau docuri pentru biciclete.

Dă la o parte accesoriile

Dacă ai un coș, far detașabil, portbagaj, sonerie- orice ar putea fi demontat cu ușurință de pe bicicletă, demontează-le și dă-le la o parte. Altă soluție ar fi să folosești un antifurt cu cablu pentru a-ți asigura accesoriile. Regulă de aur: dacă poți, asigură-le, dacă nu poți să le asiguri-demontează-le și ia-le cu tine.

Părerea ta:

Îți mulțumim că ai citit recomandările noastre. Am pregătit și un ghid vizual. Ce părere ai? Dacă ai alte recomandări de succes în asigurarea bicicletelor, te rugăm să le împărtășești cu noi printr-un comentariu pe pagina noastră de Facebook sau etichetează-ne pe Instagram.

Citește mai mult:

Dacă ți-a plăcut acest articol, poți să citești și: