Cum să alegi antifurtul potrivit pentru bicicletă

Cauți un antifurt pentru bicicletă dar nu știi de unde să începi? Acest ghid îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie potrivită.

Un aspect de care trebuie să ții cont este că te afli în căutarea unui antifurt rezistent la atacuri care se încadrează într-un anumit buget. Reține că toate lacătele (inclusiv cel de la geanta de voiaj, cel de la garaj, etc.) pot fi sparte dacă sunt folosite uneltele potrivite în intervalul de timp necesar pentru a fi sparte. Așa că, acesta este un alt aspect de care va trebui să ții cont când cumperi un antifurt pentru bicicleta ta. 

Una dintre cele mai simple modalități de a știi cât timp este necesar pentru a fi spart un lacăt este referința la ratingurile independente Sold Secure. Acestea sunt Gold, Silver și Bronze. Gold te asigură de cea mai lungă rezistență la atac, în timp ce Bronze asigură rezistență la atac pe termen scurt. Există și alte ratinguri de securitate similare precum ART și Thatcham, dar la Yale folosim Sold Secure.

Care sunt cele 3 elemente principale de care să ții cont?

Fiecare dintre cele 3 tipuri de antifurt disponibile au 3 elemente principale de luat în calcul: accesibilitatea, ușurința în folosire și securitatea. Să privim de-aproape cele 3 variante disponibile: antifurt tip-U, antifurt cu lanț și antifurt cu cablu și cifru.

Antifurt tip-U

Acesta variantă oferă un raport bun calitate-preț-securitate, cântărind mai puțin decât un antifurt cu lanț. Singurul inconvenient ar putea fi că nu se pot lega în jurul obiectelor mai late decât veriga (ex. motocicletă).

Antifurt cu lanț

Acesta oferă securitate maximă, făcând inutile atacurile cu fierăstraie sau clești de tăiere mici, fiind și ușor de legat în jurul obiectelor voluminoase. Totuși, ele pot cântări mult și sunt adesea o soluție pentru bicicleta, motocicleta sau rulota ta lăsate în același loc, nefiind necesară mișcarea antifurtului.

Antifurt cu cablu

Această variantă este cea mai ușoară la un cost redus. Sunt practice, oferă protecție de bază și sunt în general considerate a fi cel mai bine folosite în combinație cu unul din celelalte tipuri de antifurturi, dacă bicicleta rămâne nesupravegheată pentru o perioadă de timp mai lungă.

Acum că știi care sunt aspectele de care să ții cont în alegerea unui antifurt pentru bicicletă, consultă gama completă de antifurturi Yale pe site-ul nostru aici

Cum să folosești antifurtul pentru bicicletă

În general, un indicator bun pentru tipul de antifurt pe care să-l alegi să-l folosești este timpul în care bicicleta rămâne nesupravegheată. Pentru perioade scurte, un singur antifurt tip-U într-o locație circulată este suficient. Pentru o perioadă mai lungă, demontați roata din față și folosiți un singur antifurt pentru a lega cadrul și roțile împreună. Dacă plănuiți să lăsați bicicleta nesupravegheată pentru noapte sau peste zi la serviciu, folosiți un antifurt cu lanț de securitate maximă sau combinați un antifurt tip-U cu cablu.

Părerea ta:

Îți mulțumim că ai citit ghidul nostru. Ce părere ai? Așteptăm ideile și părerile voastre într-un comentariu pe Facebook sau etichetați-ne pe Instagram.

Citește mai mult:

Dacă ți-a plăcut acest ghid, poți să citești și: