10 motive importante pentru care ar trebui să vă schimbati cilindrul ușii

Există multe motive importante pentru care ar trebui să înlocuiți vechiul cilindru al ușii cu unul de calitate mai bună. Chiar dacă credeți că cilindrul pe care îl aveți este sigur, sunt multe situații care vă pot pune în pericol siguranța domiciliului și la care e posibil să nici nu vă fi gândit până acum.

1. V-ați mutat la casă nouă

Felicitări! Tocmai v-ați mutat în noua casă iar echipa de la firma de transport și mutări mobilă a plecat. Ca nou proprietar sau chiriaș, una dintre primele și cele mai importante sarcini de pe lista dvs. ar trebui să fie schimbarea cilindrului ușii. Chiar dacă ați primit asigurări că v-a fost înmânat singurul rând de chei al noii locuințe, este posibil ca vechii proprietari sau chiriași să fi dat cheile și altcuiva de-a lungul timpului. Este foarte posibil să existe multe alte persoane care au cheile de la casă - de la rude și vecini apropiați la comercianți și menajere, fiecare dintre aceste persoane pe care nu le cunoașteți poate intra în casa dvs.!  

2. Ați dat cheia de la casă cuiva de-a lungul timpului

Există multe motive pentru a le da cheia altor persoane, iar de-a lungul anilor numărul acesto persoane poate crește semnificativ. Copiii și rudele dvs. pot avea o cheie. S-ar putea să fi lucrat la domiciliu și să fi dat cheia vreunui comerciant. Este bine ca vecinii dvs. apropiați să aibă o cheie pentru a ține sub observație casa atunci când lipsiți. Menajera, grădinarul sau omul bun la toate pot avea și ei o cheie. Bona copilului, și ea. Şi lista ar putea continua. Puteți observa cum pierdeți numărul celor care au acces în casa dvs. acesta crescând pe parcursul anilor. Nu spunem nicidecum că aceste persoane reprezintă o amenințare. Cu toate acestea, toată lumea care are o cheie are acces neîngrădit la dvs. acasă, deci merită să preluați controlul: schimbați cilindrul ușii.

3. Ați pierdut cheile  

Tuturor ni s-a întâmplat. Momentul acela groaznic când realizezi că ți-ai pierdut cheile. În cazul fericit le găsim. Le lăsaserăm într-un loc în care nu le lăsăm de obicei. Şi răsuflăm ușurați. Dar sunt și situații în care nu le mai găsim, s-au dus, habar nu avem unde sunt. Acesta este momentul să schimbăm cilindrul ușii. Cine știe cine poate găsi cheile? Mai rău, lucrurile se înrăutățesc atunci când pe lângă chei se pierde și un act de identitate sau orice altceva în care este menționată adresa.

4. Copilul dvs. a pierdut cheia sau a împrumutat-o unui prieten

Pe măsură ce copiii cresc și devin independenți au nevoie de propria lor cheie pentru a intra sau ieși atunci când dvs. nu sunteți acasă. Se întâmplă însă ca aceștia să nu fie la fel de atenți ca dvs. Este posibil să fi dat cheia altcuiva sau poate chiar să o fi pierdut-o. În astfel de situații este întotdeauna o idee bună să schimbați broasca sau cilindrul ușii.

5. Tocmai ați divorțat sau ați încheiat o relație

Tocmai ați divorțat sau ați încheiat o relație într-un mod nu tocmai amiabil. Este posibil ca fostul soț sau partener, sau chiar coleg de apartament ori doar simplu prieten să aibă cheia și să poată intra atunci când sunteți sau nu acasă. Poate că nu e neapărat o problemă, dar există posibilitatea ca respectiva persoană să acționeze pe fond emoțional iar siguranța căminului dvs. să fie pusă în pericol.

6. Este o ocazie bună să vă îmbunătățiți sistemul de închidere  

Ca și în cazul oricărui alt produs de siguranță de pe piață, tehnologia de la baza cilindrilor și broaștelor de ușă a devenit din ce în ce mai avansată și mai sigură de-a lungul anilor. Schimbarea cilindrului ușii este o modalitate simplă de a înlocui o încuietoare depășită care ar putea avea deficiențe în ceea ce privește siguranța și de a trece la un sistem de închidere mai avansat. Acest lucru este valabil în special dacă locuiți într-o casă veche sau într-un apartament ale căror sisteme de închidere a ușii sunt vechi de mulți ani, poate chiar zeci. 

7. În casa dvs. s-a intrat prin efracție ori a existat o tentativă în acest sens

După o asemenea întâmplare este mai mult decât evident faptul că trebuie să schimbați cilindrul ușii. După ce siguranța casei dvs. a fost testată, va trebui să schimbați imediat toate încuietorile. Cu toate că este posibil ca locuința să vă fi fost vizată la întâmplare, este cazul să luați măsurile de precauție necesare în caz că spărgătorii de locuințe vor reveni.

8. Broaștele sunt uzate, vechi și funcționează cu dificultate

La fel ca orice alt mecanism, broaștele se uzează și ele odată cu trecerea timpului. În anumite cazuri, acestea pot crea doar bătăi de cap minore, funcționând mai dificil decât de obicei. În cazuri mai grave însă, sistemul de închidere s-ar putea defecta complet, făcând imposibilă deblocarea ușii sau încuierea acesteia și făcând astfel ca locuința dvs. să fie vulnerabilă. Este de preferat să înlocuiți cilindrul încă de la primele semne de uzură și să nu așteptați ca aceasta să se uzeze la maxim și să cedeze. Veți evita astfel apariția unor situații mai neplăcute în viitor.

9. Ați făcut anumite modificări în casă

Poate că ați schimbat ușile de interior sau ferestrele și acum vechile elemente de feronerie din alamă nu se mai potrivesc cu mânerele noi din crom... Deși încuietoarea poate fi considerată doar un mic amănunt, aspectul acesteia ar putea influența estetica generală a ambientului. Sau poate că ați schimbat anumite încuietori prin casă și acum doriți să le schimbați pe toate.

10. Fără griji  

La final, dar nu în ultimul rând, un mare avantaj al schimbării yalei îl constituie faptul că veți sta fără nicio grijă, fără teama că un intrus ar putea pătrunde în locuința dvs. Unul dintre motivele de mai sus sau toate la un loc vă pot determina să vă gândiți la schimbarea cilindrului ușii, preluând astfel controlul asupra siguranței dvs. și dormind fără griji noaptea.

Înlocuirea cilindrului ușii 

Înlocuirea cilindrului ușii se face fără dificultate și fără mari costuri. După ce ați cumpărat cilindrul, ținând cont de dimensiunile corecte, o puteți monta chiar dvs. Pur și simplu scoateți șuruburile de fixare, scoateți cilindrul vechi și montați pe cel nou în loc. Totul durează doar câteva minute. Citiți ghidul nostru aici. 

Părerea dvs.:

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru. Ce părere aveți? Împărtășiți-ne propriile păreri, postați un comentariu pe pagina noastră de Facebook și etichetați-ne pe Instagram


Citiți mai mult:

Dacă v-a plăcut postarea, vă invităm să citiți și: