Politica de mediu

ASSA ABLOY reprezinta calea de urmat, cu design-uri mereu noi si inovatoare in domeniul sistemelor de inchidere si promoveaza o abordare pro-activa si continua in imbunatatiri la nivelul intregii companii. ASSA ABLOY isi recunoaste si respecta pe deplin obligatia de a fi in conformitate cu legea si isi dezvolta afacerile intr-un mod cat se poate de prietenos fata de mediu, in vederea satisfacerii responsabilitatilor atat fata de clienti cat si actionari, angajati si/sau vecini din mediul inconjurator apropiat. Ne angajam in promovarea si mentinerea unei politici de mediu pro-active pentru a asigura ca impactul actiunilor noastre fata de mediu este redus la minimul posibil ceea ce le face atat practice cat si fezabile din punct de vedere economic.

Prin politica noastra de mediu ne angajam:
• Sa revizuim periodic actiunile noastre in toate stagiile implicate, in vederea minimizarii impactului asupra mediului;
• Ne vom conforma, in orice moment, cerintelor dispuse prin lege pentru toate activitatile si procesele la nivelul tuturor sediilor de companie si ne vom canaliza eforturile si influenta in promovarea aceluiasi comportament in relatie cu toti furnizorii si sub-contractantii ce presteaza servicii in numele nostru, fie la nivel local sau mai indepartat.
• Sa reducem cantitatea de deseuri produse, iar debarasarea acestora sa se faca intr-o maniera sigura si responsabila, re-folosind sau recicland in functie de caz;
• Sa monitorizam si masuram atent toate emisiile si scurgerile in apa, aer sau sol, in vederea minimizarii impactului asupra mediului;
• Sa stabilim proceduri de prevenire a poluarii si consumului exagerat de energie oriunde este posibil si sa intreprindem programe prin care sa imbunatatim in mod continuu performantele fata de protectia mediului.
• Sa minimizam impactul asupra mediului din orice proceduri utilizate prin alegerea celor mai bune tehnici disponibile pe piata fara a crea costuri excesive;
• Sa promovam principii de protectie a mediului prin schimburi de informatii despre importanta protejarii mediului cu ajutorul organelor de reglementare, asociatiilor profesionale, clientilor, furnizorilor, contractantilor si angajatilor.
• Sa stabilim nevoile de training din cadrul companiei si sa mentinem programele de training pentru protectia mediului;
• Sa dezvoltam si mentinem un sistem de management de mediu bazat pe standardul ISO 14001, prin setarea de obiective si target-uri, precum si revizuirea acestei politici in mod regulat.
• Sa sprijinim prevenirea poluarii si dezvoltarea sustenabila prin incorporarea responsabilitatii sociale, succesului economic si excelenta in relatia cu mediul in cadrul proceselor de decizie.