Directiva privind deseurile de echipamente electrice si electronice

Gospodariile din Romania se debaraseaza de aproximativ 18000 de tone de deseuri electrice si electronice in fiecare an. Ca exercitiu imaginativ, aceasta cantitate este echivalentul a 2250 de autobuze. O mare parte din deseurile electronice ale Romaniei ajung in gropi de gunoi unde toxinele emanate reprezinta riscuri pentru comunitate. Esecul in colectarea selectiva a materialelor reciclabile inca din gospodariile propriu-zise, implica de regula ca destinatia finala a acestora sa fie o groapa de gunoi oarecare (deci in pamant) sau incinerare. Reglementarile directive privind deseurile de echipamente electrice si electronice din Romania solicita companiilor implicate in furnizarea de echipamente electrice sa participe activ in colectare si reciclare.

Scopul legislatiei presupune:
• Folosirea/re-folosirea materialelor componente ale vechilor echipamente electrice prin reciclare, in locul alternativei defavorabile de a le debarasa la intamplare.
• Prevenirea impactului negativ asupra mediului.
Pentru a reaminti in mod constant importanta reciclarii, absolut toate produsele electrice de noua generatie sunt marcate cu simbolul pubelei de reciclare.

Puteti duce orice echipament electric vechi la punctele de colectare a deseurilor sprijinite sub egida consiliilor locale. Va rugam sa luati aminte ca aceste echipamente vor fi prelucrate mai departe in procesul de reciclare, asa ca asigurati inlaturarea tuturor produselor cu specific non-electric din respectivele echipamente (de exemplu, resturi menajere).

Puteti localiza cel mai apropiat centru de colectare fata de dumneavoastra printr-o simpla consultare a link-ului www.ecotic.ro.

Vizualizati certificatul nostru cu privire la DEEE,

Inapoi