175 de ani de existență. Încă deschidem drumuri

În acest an, împlinim 175 de ani și pentru a ne marca marea zi de naștere, avem o serie de activități planificate. Vom sărbătorim bogata noastră moştenire,  uitându-ne înapoi la produsele și inovațiile care au facut Yale ceea ce este astăzi, precum și examinând modul în care compania se va dezvolta în viitor.

Istoric.

După ce au emigrat din North Wales, UK în Newport, New York, în timpul secolului al 19-lea, familia Yale a început prin a proiecta și produce o gamă de încuietori de înaltă siguranță. Acesta a fost locul în care, în 1843, primul patent pentru o încuietoare a fost obținut de Linus Yale Sr. pentru o încuietoare cu cifru. 

Cu toate acestea, a fost fiul acestora, Linus Yale Jr. care s-a alăturat companiei în 1850, a făcut un progres semnificativ dezvoltând celebrul cilindru cu închidere cu pini. Mecanismul acesta a fost folosit pentru prima oară în Egiptul Antic, cu aproape 4000 de ani înainte și este încă foarte folosit în industria de securitate de astăzi.

Mecanismul folosește pini de diferite lungimi pentru a preveni deschiderea fără cheia potrivită. În 1857, Yale Jr. a patentat design-nul său pentru celebrul lacăt cu cilindru cu pini-o  mișcare ce a marcat începutul mărcii Yale așa cumo știm astăzi, punând-o pe hartă lumii.

Odată cu patentul din 1857 și cel din 1865, Yale a reușit într-un final să creeze cea mai importantă invenție a să-încuietoarea cu cilindru Yale. (27 Iunie, 1865, patent SUA 48475-cilindru rotund cu 5 pini în linie și cheie plată) Linus Yale Jr. a transformat industria de încuietori pentru totdeauna cu invențiile sale deschizătoare de drumuri.  

Viitor.

În prezent, Yale este cunoscut cel mai adesea ca "încuietoarea preferată a lumii", fiind disponibilă în peste 125 țări din toată lumea. Ca una din cele mai vechi mărci internaționale, Yale este astăzi printre unul din cele mai bine-cunoscute și respectate nume din industria de încuietori, fiind un reper de calitate, inovație, design, fiabilitate și cel mai important siguranță. Milioane de încuietori Yale sunt folosite astăzi în toată lumea. 

Scopul Yale este să-și facă clienții să se simtă siguri și în siguranță, astfel încât să se poată bucura de viață din plin, fără griji și liberi să aleagă ce să facă. 

Pentru a face asta, Yale vinde un stil de viață mai degrabă decât doar o simplă soluție de securitate. Odată cu toate produsele Yale, clienții cumpără fiabilitate și certitudinea că lacătul pentru garajul din grădină, încuietoarea în puncte multiple a ușii de la intrare sau alarma inteligentă pentru noul apartament, funcționează fără probleme.

Privind spre deceniile ce vor veni, este ușor de văzut că Yale pășește puțin câte puțin în viitor, pozitionandu-se că lider în soluții inteligente pentru siguranța casei. Inovația, tehnologia, standardele de siguranță și rata criminalității au influențat peisajul soluțiilor de securitate a locuințelor, iar Yale este în primele poziții, conducând dezvoltarea produselor pentru formarea viitoarei piețe de siguranță a locuințelor.  

Privind înapoi cu câteva decenii, locuința inteligentă era doar viziune futuristă unde obiectele casnice puteau îndeplini diverse funcții prin comandă vocală sau telecomandă. Pe repede-înainte până astăzi, conceptul a fost catapultat în ceva obișnuit.

Tranziția Yale de la produse mecanice la electronice a fost pentru prima dată marcată în 2010, când prima Încuietoare Inteligentă, Yale Keyfree (fără cheie), a fost lansată în UK. De atunci, produsele inteligente au crescut considerabil iar în 2016 a fost lansat Yale Smart Living, cu o gamă întreagă de produse conectate pentru siguranța casei, care pot fi controlate de la distanță de proprietarii de locuințe. De la Alarme Inteligente până la Camere IP și kit-uri CCTV. Aceasta a marcat un important punct de cotitură pentru Yale, de aici putând să vedem cum compania se dezvoltă pentru viitor.  

/Yale/Yale%20Romania/2018/Heritage/heritage/images/anniversary-brochure.png